Kong Håkon den gode, tilbake mellom stengene

Selv om han er bedre trent enn i glansdagene, påstår Frode Grodås at han er blitt for gammel og har valgt å abdisere. Det betyr at plassen mellom stengene på Norges veteranlandslag i Lærdal ble ledig. Og hva er mer naturlig enn at Håkon Opdal overtar?

– Jeg trengte ikke lange betenkningstiden da Harald (Aabrekk) ringte, gliser hele Bergens gull-keeper fra 2007. Karrierepunktum satte han først 14 år senere.

– Nå er jeg 41 og sliter fortsatt med abstinenser. Jeg vil ikke påstå at jeg vil tilbake til endeløse treningstimer med terping av detaljer i bitende kulde og pissregn på Nymarksbanen, men kampene og atmosfæren i garderoben savner jeg.

Håkon Opdal har spilt med og mot mange av dem som utgjør Norges lag i Veterancupen, men har aldri vært i Lærdal før og gleder seg som en guttunge.

– Jeg har hørt mye om turneringen og har vært med på litt av det samme i Romjulscupen hjemme i Odda. Da spiller du med kameratene dine, guttene du vokste opp sammen med, gikk på skole med eller føler tilhørighet til på annen måte.

– Men der er det blodig alvor og voldsom prestisje?

– Særlig når de litt yngre møter oss etablerte, innrømmer Håkon Opdal, som har hatt med kamerater både fra Start og Brann til hjembygden sin – med vekslende sportslig utbytte, men årlig hyllest på banketten og under prisutdelingen etter finalene.

– I Lærdal regner jeg med det er mer kameratslig og avslappet. Det er i hvert fall forhåndsinntrykket og forventningen, sier Håkon Opdal, som innrømmer at han sa ja til å stille uten å sjekke troppen til Harald Aabrekk i detalj.

– Noen av gutta tar nok dette på største alvor, men det går fint. Jeg holder meg i form og er i bra slag!