– Endelig VeteranCup igjen!

– Noen utskiftninger i troppen blir det selvfølgelig, men HamKam-mottoet er stadig det samme: Åpne for vorspiel – åpne for nachspiel!

Det sier Thorstein Helstad (45) og innrømmer at han gleder seg som en unge til å treffe gamle fotballvenner igjen i Lærdal etter to års pandemi-pause.

– Borte er legendene Terje Kojedal og Heine Jenssen, men vi har brukt overgangsvinduet godt og sikret oss Petter Vaagan Moen og et par andre som foryngende erstattere. Dette blir bra både på banen og på banketten, forsikrer den tidligere landslagsspissen med proff-fortid i Østerrike og Frankrike og seriegull med Brann fra 2007.

– Rødtrøyene forsøkte å lokke meg over, men Cato (Guntveit) og Erlend (Hanstveit) var for sent ute. Veterancup betyr nytt liv i gammelt vennskap.

Thorstein Helstad kommer til Lærdal med gamle kompiser fra Hedmark, pluss et par importer fra Gudbrandsdalen.

Alle med HamKam-fortid, presiserer goalgetteren med pannebåndet. Petter Vaagan Moen har han spilt sammen med i Brann og i Lillestrøm, men «Mjøsas David Beckham» rakk ikke å bli lagkamerat med Thorstein Helstad før sistnevnte forlot Briskeby.

– Det fantastiske med turneringen i Lærdal er det sosiale og samhørigheten på tvers av klubber og kretser, tidligere karriere og hjemstedsadresse. Alle koser seg, og det finnes ikke spor av rivalisering eller gammelt fiendskap. Dette merker jeg at jeg har savnet, innrømmer Thorstein Helstad og avslutter med noe av det han gleder seg aller mest til:

– At jeg endelig slipper å ligge i feltseng som yngstemann og førstereis!

Tekst: Davy Wathne – Foto: Thorstein Helstad