Veterancupen i Lærdal årets høydepunkt

– Du må oppleve det for å skjønne det.

Cato Guntveit (46) blir myk i røsten og fjern i blikket.

– Jeg tror det er koblingen av konkurransen og det sosiale som gjør Veterancupen i Lærdal til årets desiderte høydepunkt og det vi gamlegutta ser frem til og lengter etter.

Selv ble Sportsklubben Branns tidligere kaptein lokket til Veterancupen av Kjell-Rune Pedersen fra Stadion-generasjonen før.

– Men plutselig ringte Roald Flodsand og sa at det var mitt ansvar å tromme sammen en gjeng av mine jevnaldrende. Og siden har jeg gjort det – med glede. Alt fra å bestille flybilletter for Robbie (Winters) til å sørge for at Brann ikke bare har gamle høyrebacker på laget når dommeren blåser for avspark i Lærdal.

Og så klarer ikke den gamle Skottlands-proffen å skjule at han har to nye Brann-jokere i ermet når laget hans dukker opp i Veterancupen siste helgen i januar 2022: Håkon Opdal og Azar Karadas!

– Jeg har planlagt det lenge, men ventet med å invitere dem til de hadde alderen og var formelt klare.

For Cato «Kanon» Guntveit har det vært fantastisk å bli kjent med sine egne Stadion-yndlinger på en annerledes og mer direkte måte.

– Å sitte på hotellrommet og ta en øl med Odd Johnsen er nesten uvirkelig. Plutselig sitter du til bords i restauranten med Per-Egil Ahlsen og flere av guttedagenes store helter. Det er magisk å oppleve atmosfæren i Lærdal.

Og det sportslige?

– Ja, det er nesten det villeste. Alvoret. Konkurranseinstinktet. Den elektriske stemningen i hallen. Å få til noe sammen med gamlegjengen. Vinne noe. Seire sammen igjen.

Tror du dagens fotballspillere vil møtes på samme måten når de har lagt opp og ser håret gråne?

– Jeg håper det. Og på mange måter er det jo lettere å holde kontakten og følge hverandre opp med Snap og Messenger og dagens sosiale medier. Men det virkelig ekte vennskapet og kjernen i det vi holdt på med må Bjørn Dahl, Håkon Østevold, Erlend Hanstveit, Thomas Lund, Martin Knudsen og Christian Kalvenes til Lærdal for å oppleve.

Og Robbie Winters?

– Han har visst gjort en avtale med konen om at han skal få lov til å dra til Lærdal annethvert år. Så han dukker garantert opp i januar 2022!