Din historie: Vega

Vega er klare for sin fjerde deltakelse i Veterancup. Vi hørte om denne turneringen via Hugo Hansen på sommertreningene på vakre Vega. Han skrøt av hele konseptet og for en aldrende gruppe

med fotball og reiseglade menn, hørtes dette perfekt ut. Vi meldte oss på og var storfornøyde etter første år og har siden ikke vært i tvil hva vi skal bruke som motivasjon i lange opptreningsperioder….. Vi reiser til Lærdal med fly og litt buss (3 fly per vei), da det å kjøre iflg google map ville tatt ca 17 timer.  Og det er vel antakeligvis når fjellet er åpent.

Oppe her vi bor, på en øy helt sør på Helgeland, trener vi i en liten gymsal. Størrelsen gir utfordringer når vi kommer i de store hallene i Lærdalsområdet. Vi er vant med masse småspill og at vi kan skyte når vi har løpt/vagget 7 meter. Derfor blir det et lite sjokk, når vi i Lærdal ser opp og innser at vi må løpe minst 30 – 40 meter til før vi kan skyte med tåa. I tillegg savner vi den gode gamle gule filtballen med hår. Den har blitt borte også her oppe, men vi stemmer for å gjeninnføre gul hårete filtball.

Laget består av kun Vegaværinger, men noen er utflyttet. Rent merittmessig har vi ikke all verden å banke i bordet med, men vi har en norgesmester for Vegakameratene i futsal i troppen. For årets sesong er det vel kun ved en epidemi blant Vegakameratene (og de mislykkes med å flytte kampen)  at han får spilletid, men vi forventer uansett hvert år at han skal dra det meste av lasset. Øvrige spillere har bra kvaliteter med ball, men er jevnt over best i lav hastighet. Den eneste på laget med over 42 i O2 opptak har vi i mål, så løpskraft er også litt mangelvare. Som spillere har vi klokketro på finale hvert år, noe som også hvert år viser seg som totalt urealistisk. I fjor røk vi i kvartfinalen mot Brann. Vi så litt mørkt på det før kampen, men man må alltid har troa så vi prøvde, men de jukset litt da de som forventet var gode ute, men at de da i tillegg hadde god keeper DET er unødvendig det. Målsetningen i år er selvfølgelig finale. Eller det er laglederen sin målsetning. Laget mener det er fullstendig umulig oppgave, men hårete mål er viktig og vi er uansett en dommeravgjørelse unna når vi får snakket litt etter en del GT på lørdagskvelden. På banketten har vi ikke bare tro på at vi skal være i finalen, der VET vi at vi kan hevde oss. Sånn bankettmessig føler vi at vi har levert alle tre årene, så får vi ta det sportslige det året vi har medvind på alle fronter.

Frithjof Wilborn har i de årene vi har vært med stilt som konferansier.  Nå har vi sittet i brennvinsavdelingen (tror det er det salen lengst borte heter) i de tre årene vi har vært med og har ikke akkurat fått med oss så mye av hva han har gjort eller sagt. Så i år satser vi på å vinne hele opplegget, og da kanskje vi får se og høre han i levende live. Vi tar gjerne plassen til landslaget til Sverige i tronsalen. Hvis ikke går det nok bra i den andre avdelingen også i år. Har vært kjempestemning der alle årene.

Vi gleder oss!!

Mvh
Frank Nilssen
Optimistisk lagleder Vega