Fra Vicente Calderon til Lærdal

Foto: Elmera Group

Egentlig var det bare meningen å samle gamlegjengen til en «Husker du-kveld» på Kniksen Sportsbar på Oasen. Men tretti år etter møtet med Paulo Futre og Atletico Madrid på Vicente Calderon i den spanske hovedstaden bestemte Fyllingen seg for å prøve lykken i Veterancupen i Lærdal.

– Mest fordi vi var lei av Kjell-Rune Pedersens mange historier om fantastiske scoringer og lysende finaletriumfer med Brann-veteranene, røper ildsjel og initiativtaker Rolf Barmen (58) og strør salt i såret på sin gamle lagkamerat.

– Vi var bedre enn Brann i semifinalen på Varden i 1990, og vi var bedre enn Brann i finalen i Lærdal 33 år senere.

At Fyllingen første debuterte i fruktbygden i 2023, skyldes pandemien. Etter et par års utålmodig venting slo de gul-blå til med seier i klasse 55+ allerede i debuten.

– Tor Vikenes tok ansvar for å samle troppene og hente inn gamle travere fra Os, Fana og Haugesund. Asbjørn Helgeland hadde jo vært med flere ganger tidligere – med stor suksess – og visste hva som ventet oss.

At Fyllingen er smeltet sammen med Løv-Ham og har havarert rent sportslig, demper verken gløden eller ambisjonene hos gamlegutta fra Varden.

– Snarere tvert imot. Vi hadde noen fantastiske år sammen – i en klubb med sjel og identitet, lokal forankring og fantastisk støtte fra supportergjengen rundt Tommy Sulen. Det er nesten rørende å tenke på hva vi fikk til med Kjell Tennfjord som trener. Dalens egne Inge og Per-Ove Ludvigsen var bærebjelkene og dem hele dette fotballeventyret hvilte på. Rundt dem samlet Fyllingen de beste bergenserne og dem det akkurat ikke var plass til i Brann.

– Kan dere gjenta suksessen i 2024?

– Hvis vi får like gode dommere som sist. Kamplederne i Lærdal er faktisk bedre uten VAR enn dagens dommere i Premier League og Eliteserien er med moderne teknologi og all verdens hjelpemidler, avslutter en kunnskapsrik og innsiktsfull fotballkjenner som Rolf Barmen.