– Men banketten vinner vi …

 

Selv om hele gjengen er havnet i Sportsklubben Brann, kommer Sandviken-jentene til Lærdal som alltid før – med turneringens høyeste og mest smittende humør og med «Et Sandviks-hurra, et Sandviks-hurra, hurra, hurra, hurra.»

– Det vil si: På grunn av Champions League i Praha torsdagen innleder vi litt pent og forsiktig rent sportslig. Sist var vi jo i finalen. Det spørs det om vi klarer med den sterkt desimerte troppen vi sender innover før første avspark, innrømmer Mette Hammersland, hele Stemmemyrens tiljublede «Mrs. Sandviken». Nå styrer hun Sportsklubben Branns kvinner fra kontorene på Stadion.

– Men vi er akkurat samme venninneflokken. Vi har vokst opp sammen. Vi har spilt fotball sammen. Verdiene våre og kulturen er uforandret. Og husk: Uten vår unisone støtte ville det aldri blitt noen sammensmelting med Sportsklubben Brann. Vi glemmer verken røttene våre eller postnummeret der vi kommer fra.

– Du sier «sterkt desimert tropp»?

– Ja, nesten halve veteran-laget er med til Brann-jentenes nøkkelkamp i den tsjekkiske hovedstaden. Husk at vi er de frivillige som gjorde Sandviken til Sandviken. Nå har gjengen mange av de samme oppgavene på Stadion, og bortekampene mot St. Pölten, Lyon og Praha er historiske høydepunkter.

Mette Hammersland er likevel overbevist om at mange nok blir med på bussen til Lærdal fredag morgen.

– Så kommer vi andre etter så fort vi kan – i hvert fall tidsnok til å kaste glans på banketten. Vi er ikke blitt mer blaserte enn at Veterancupen i Lærdal fortsatt er årets høydepunkt for de fleste av oss.

– Men tidligere var det et poeng for dere at Sandviks-herrene IKKE fikk være med i Lærdal. Brann-guttene er jo her?

– Men de e vi ikkje gift med, ler Mette Hammersland og røper at Ingrid Ryland (34) jobber målrettet med å stable på beina et Sandviken-lag i den yngre årsklassen.

– Håper hun lykkes. Vi gleder oss enormt.