Dans eller fotball

Det er godt kjent at islendingen Veigar Pall Gunnarsson har store kvalitetar på fotballbana. At han og er ein ”ræsar” på dansegolvet er vel  nytt for dei fleste. I alle fall er han med i den islandske versjon av Skal vi danse, og kjem han til finalen, må han velje mellom fotballsko eller dansesko. Denne går nemleg samstundes med Veterancupen, der Island med Gunnarsson i spissen allereie er påmeldt.

-Eg har veldig lyst til å bli med laget til  i Lærdal. Og eg er med så lenge eg ikkje går til finalen i dansekonkurransen, er den klare meldinga frå den tidlegare islandske toppspelaren.

Roald Flodsand seier det er stor interesse blant tidlegare spelarar frå Island om å vere med på cupen i slutten av januar. Veigar Pall Gunnarsson er kanskje den mest kjende for oss nordmenn, etter mange år i norsk fotball. For det islandske landslaget spelte den målfarlege spissen 33 kampar og skåra 6 mål.

Truleg får me sjå den eminente teknikaren boltre seg på parketten med fotballsko i aksjon for Island sine veteranar, alternativet er dansesko på islandsk fjernsyn.

Veigar Pall Gunnarsson spelte for Strømsgodset i 2011, Stabæk i to periodar (2004-2008 og 2010-2012 og Vålerenga i 2012). På Island starta han karrieren i klubben Stjarnan og var seinare i KR.  Den finslepne teknikaren, som fyller 40 neste år, hadde og eit opphald i den fransk klubben Nancy (2009)

Steinar Kvigne