Håvard Flo: Gledar meg veldig

Håvard Flo

Han er er ein av heltane som var med å slå Brasil 2-1 i VM 98. I slutten av januar møter Håvard att nokre av lagkompisane frå den store kampen på Stade de Velodrome i Marseille. No som spelar på det norske veteranlandslaget.

Flo spelte i alt 26 landskampar for Norge. Han har mange gode minner frå den tida. Likevel, det er ikkje til å stikke under ein stol att det heile toppa seg med den historiske seieren mot Brasil.

-Me sprang ut på stadion, og vart møtt av 75.000 tilskodar. Ein enorm stemning, eit voldsomt lurveleven. Nesten så ein måtte klype seg i armen for å skjønne kva ein verkeleg var med på, minnast 51 åringen som den gongen var proff i Werder Bremen. Han var veldig heldig som var med landslaget i Drilloepoken.

-Ja heilt klart, så var det jo kjekt at me var fire spelarar frå Sogn og Fjordane i VM-troppen, seier han. I tillegg til han sjølv var Frode Grodås, Jostein Flo og Tore Andre Flo på plass i Frankrike.

Respekt

Håvard Flo gledar seg til Veterancupen, og nemner dugnadsarbeidet som vert lagt ned både før og i sjølv turneringa.

-Eg må berre gje stor honnør til innsatsen Roald og resten av gjengen legg ned for legge alt til rette for oss. Det har eg stor respekt for, seier Håvard.

No ser han fram til å møte tidlegare kompisar frå den aktive fotballkarrieren. Det sosiale aspektet der ein kan mimre og dele historiar frå tidlegare er veldig kjekt.

Bra fysisk

Korleis er formen?

-Den har vel vore bedre, men eg prøver å halde meg i nokolunde bra fysisk form, seier Håvard. Reint fotballmessig merkar han nok at tida har  gått framover.

-Hovudet og viljen er nok til stades, men touch og teknikk sat nok bedre før. Konkurranseinstinkt og innsats kjem fort når ein snører på seg skoa og entrar parketten. Me går sjølvsagt på bana for å vinne. Det er ikkje snakk om å gje seg uten kamp, seier Håvard Flo. Ambisjonen er å bli betre enn i 2020 då dei tapte finalen.

– Eg reknar med at trenaren vår Harald Aabrekk har lagt ein god plan, avsluttar Håvard Flo med eit lurt smil.

Steinar Kvigne